Холандия смачка с разгромното 6:0 Северна Ирландия в контролна среща, която се игра на стадион "Амстердам Арена" в едноименния град.

Това е поредната контрола на "Лалетата" преди Евро 2012, а и последната.

Момчетата на Берт ван Марвайк демонстрираха страхотен футбол и успяха заслужено да стигнат до толкова убедителен резултат.

Това бе и най-силният мач на тима от последните няколко контролни срещи.

Робин ван Перси и Ибрахим Афелай се отчетоха с по два гола в мача, а по едно попадение добавиха Уесли Снайдер и Рон Влаар.

Срещата започна по прекрасен начин за Холандия и домакините натиснаха здраво своя опонент още от първата секунда на двубоя.

В 7-ата минута Уесли Снайдер изпробва късмета си от далечна дистанция, но в крайна сметка не успя да реализира.

Само четири минути по-късно обаче "Лалетата" стигнаха до така желаното попадение, което бе дело на Ван Перси.

В ситуацията Уесли Снайдер центрира по прекрасен начин към нападателя на Арсенал, който с глава успя да засече топката и да открие резултата в полза на родината си.

Смазващото превъзходство на холандците продължи и в 15-ата минута самият Снайдер също успя да реализира.

Той бе точен след директен гол от фаул, като по този начин удвои резултата в полза на своя тим.

В 29-ата минута Ван Перси отново бе точен, вкарвайки втория си гол в мача. Този път той се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Шейн Фъргюсън в наказателното поле.

Последваха пропуск на Джетро Вилемс няколко минути по-късно, но в 37-ата минута резултатът вече бе 4:0 в полза на отбора домакин.

Ибрахим Афелай се възползва от хубаво подаване на Ван Перси и от близка дистанция успя да направи преднината на своята родина смазваща, пращайки топката в далечния ъгъл на противниковия вратар.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази 4:0 при почивката.

Второто полувреме започна логично по-добре за домакините и те бързо стигнаха до пети гол във вратата на Северна Ирландия.

В 51-ата минута Афелай се разписа за втори път в този мач и демонстрира, че се намира в добра форма, въпреки че последният сезон бе кошмарен за него.

Попадението му дойде с хубав удар от границата на наказателното поле.

Няколко минути по-късно отново Афелай бе в светлините на прожекторите, след като отправи удар от малък ъгъл, който обаче излезе в аут.

В 75-ата минута пък Ван дер Варт нацели гредата след прекрасно изпълнение от дистанция.

Три минути по-късно обаче Влаар оформи крайното 6:0 и на практика подпечата разгромната победа на Холандия.

До края не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

ХОЛАНДИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ 6:0 1:0 Ван Перси 11' 2:0 Снайдер 15' 3:0 Ван Перси 29' дузпа 4:0 Афелай 37' 5:0 Афелай 51' 6:0 Влаар 78'

ХОЛАНДИЯ: Стекеленбург, Влаар, Хейтинга, Вилемс (78 - Шаарс), Ван дер Вил, Де Йонг, Ван Бомел (57 - Ван дер Варт), Афелай (82 - Нарсинг), Робен, Ван Перси (57 - Хунтелаар), Снайдер (70 - Каут)

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ: Камп, МакПък, Дъф, Лаферти, Ходсън, Клингън, Норуд, МакКейн, Фъргюсън, Литъл, Григ