Боряна Калейн спечели второ поредно контролно състезание на националния ни отбор - жени (индивидуално). Това бе последна проверка за нея преди участието й на дебютното състезание за годината - Гран при турнира в Москва (Русия) от 17 до 21 февруари.

След контролното падна и последната въпросителна относно участничките ни в съпътстващия турнир в Москва. Там ще бъдем представени от Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Валерия Ватова.

Стилияна и Ева бяха определени още в първото контролно, а днес към тях се присъедини и Валерия. Момичетата играха пред топсъдийките Мария Гигова, Филипа Филипова, Рада Вражева, Силвия Митева-Янева и др.

Междувременно се разбра, че ансамбълът ни по художествена гимнастика ще смени съчетанието си с обръчи и бухалки за олимпийския сезон, потвърди президентът на БФХГ Илиана Раева. За отбора са предвидени три контролни състезания през следващите седмици.

Очаквано, грациите на треньора Весела Димитрова ще пропуснат първия Гран при турнир в Русия и ще дебютират директно на Световната купа в София. Новият ансамбъл за девойки пък ще покаже за пръв път съчетанията си на съпътстващия турнир в Москва, пише "Монитор".