Мениджърът на скандалната боксьорка Имане Хелиф – Насер Йефса даде интервю за предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“. Той направи изключително любопитни разкрития относно прословутите изследвания на алжирската боксьорка, заради които тя е спряна от участие на световното първенство в Индия през миналата година, тъй като поставят под съмнение нейната принадлежност към женския пол. Той призна, че във Франция са направени множество изследвания на олимпийската шампионка от Париж 2024 и говори за техните резултати.

– Насер, кога и как се запознахте с Имане?
– Срещнах Имане преди 2 години по време на Средиземноморските игри в Оран, Алжир. Видях я за първи път по време на четвъртфиналните битки.

– Какво беше първото ви впечатление, когато я видяхте?
– Веднага видях, че това е момиче с голям потенциал за медал от Олимпийските игри. Обадих се на приятел във Франция за да му разкажа за Имане. Той каза, че познава треньора й Мохамед Чауа и помолих да организира среща. Мохамед сподели с мен, че Имане е част от алжирския национален отбор, но нивото ѝ е много по-високо от това на останалите момичета и не може да прогресира. Предложих му да представим проект и ако той бъде приет, да изведем Иман в чужбина, за да усъвършенстваме техниката и тактиката й. Това беше началото.

– По онова време, когато се запознавате, имаше ли вече полемики около пола на Имане?
– Не, не, никакви. Aз никога не бях чувал да се говори за нея.

Цялото интервю и ВИДЕО с мениджъра на Имане, вижте ТУК!