В интересен мач от Шампионската лига Вердер и Тотнъм не се победиха и завършиха наравно 2:2. Гостите рано дръпнаха с два гола, но забравиха, че за Вердер няма нищо по-лесно от това да обърне някой мач.

Домакините изпуснаха много положения през втората част, поради което може да се твърди, че те трябва повече да съжаляват за пропуснатата победа.

Треньорът на Вердер Томас Шааф не можеше да разчита на двама основни бранители – контузения от доста време Налдо и германския национал Пер Мертезакер. Вместо него игра новият защитник Микел Силвестре. В нападение отсъстваше Клаудио Писаро, но Вердер започна с двама в атака – Хуго Алмейда и Арнаутович.

В Тотнъм срещата пропуснаха Дефоу и Модрич, а на пейката останаха Галас, Кранчар, Павлюченко и Кийн.

След първоначалното разиграване на топки в центъра, Тотнъм стигна лесно до гол. В 12-ата минута Бейл се откъсна с лекота от Фритц и даде успореден на аутлинията пас. В опита си да изчисти пред Крауч Пасанен си вкара автогол.

Едва четири минути след това ван дер Ваарт бе оставен спокойно да вдигне топката непокрит отляво, а Питър Крауч се извиси и с глава я прати красиво в мрежата – 0:2.

Домакините опитаха да реагират, но играта им не спореше. В 26-ата минута играчите на Вердер с основание поискаха дузпа. Тогава Марин със завъртане стреля силно и Хъдълстоун отклони топката с лакът, който бе достатъчно далече от тялото. Швейцарецът Бусака обаче даде само корнер.

Малко по-късно Тотнъм бе на косъм от трети гол, когато Бейл навлезе отляво, подминавайки с лекота тотално неориентирания през това полувреме Клеменс Фритц и стреля по диагонал, но Вийзе спаси, а топката за малко не достигна до Крауч в опасна близост.

В 35-ата минута Тим Вийзе отнов спаси блестящо удар на Гарет Бейл от линията на наказателното поле – гостите наистина можеха да съжаляват, че в тези минути не вкараха трети гол.

Защото Вердер е отбор, който редовно възкръсва. И в 43-ата минута Уесли вдигна отдалече топката в наказателното поле, централните защитници на Тотнъм изглеждаха зле пласирани и Хуго Алмейда с глава вкара гол – 1:2 на почивката.

Веднага след подновяването на играта, при вече проливен дъжд, Хънт можеше да изрвани, но силният му удар бе избит от Кудичини в корнер. В 47-ата минута обаче никой не можеше да предотврати гола – Марин напредна сам, мина към дъгата на наказателното поле и оттам прати неспасяемо топката в десния ъгъл на вратата на Тотнъм – 2:2!

Хари Реднап опита да реагира като извади ван дер Ваарт и вкара Роби Кийн. Вердер обаче обираше всички топки в тези минути и в 55-ата Хуго Алмейда направи страшен пропуск, като от точката на дузпата прати топката над гредата.

Последва пропуск и на правещият великолепен мач Марин, след чийто удар всички очакваха топката да влети във вратата, но тя мина на милиметри в аут. След това и Хънт стреля в аут от удобна позиция.

През втората част играеха само футболистите на Вердер, англичаните гледаха отблизо. Голът висеше на косъм.

Четири минути преди края на мача Крауч мина по ръба на засадата и се озова сам пред Вийзе, но прати топката в аут. Това бе най-чистото положение на Тотнъм за гол през вторача част. Кудичини пък извади удар на Хънт на отсрещната страна.

Вердер – Тотнъм 2:2

0:1 Пасанен (12-автогол)

0:2 Крауч (16)

1:2 Хуго Алмейда (43)

2:2 Марин (47)

Вердер: Вийзе, Фритц, Прьодл,Пасанен, Силвестре, Фрингс, Баргфреде (37-Хънт), Марин, Уесли (67-Боровски), Хуго Алмейда (79-Вагнер), Арнаутович

Тотнъм: Кодичини, Корлука, Кабул, Кинг, Асу-Екото, Хъдълстоун, Ленън (75-Паласиос), Дженас, Бейл, ван дер Ваарт (48-Кийн), Крауч