Лудогорец за първи път в историята си стигна до 3 поредни мача в европейските клубни турнири, в които не вкара гол. Преди мача с Андерлехт, „орлите“ не се разписаха и в двубоите със Славия Прага 0:2 и Виктория Пилзен 0:0.

Кайо Видал получи 25-я червен картон за Лудогорец в евротурнирите, пише „Мач Телеграф“. Играчите, които са ги получили, са 23-ма, тъй като двама от тях са били гонени от терена повече от веднъж. Това са Марселиньо, който е бил отстраняван от игра 3 пъти и Драгош Григоре – 2 пъти. 19 от 23-ата изгонени са чужденци. Единствените четирима българи, които са получили червени картони, са Светослав Дяков, Мирослав Иванов, Доминик Янков и Владислав Стоянов.

Оливие Вердон изигра 57-я си мач с фланелката на Лудогорец в Европа. С това той се изравни с Клаудиу Кешеру, като двамата си поделят шестата позиция във вечната ранглиста на клуба.

Игор Йовичевич е третият треньор, който все още няма победа с Лудогорец в Европа. Другите двама са Антони Здравков от 4 мача и Бруно Рибейро от 2 мача.

Вторият гол на Андерлехт беше под номер 210 във вратата на Лудогорец в среща от евротурнирите.

Снимка: БГНЕС