Нападателят на Херта Валери Домовчийски изпрати официално писмо до президента на БФС Борислав Михайлов и селекционера Лотар Матеус.

Както днес стана ясно, Домо реши да не се яви за контролата със Сърбия на 17 ноември, въпреки че Матеус го призова в състава си.

Чрез писмото нападателят обяснява какви са причините, заради което е взел това решение.

"Уважаеми Господа, благодаря Ви за изпратената ми повиквателна. За съжаление предвид обстоятелството, че клубният ми отбор има официални срещи от първенството на Втора Бундеслига в Германия на 15 ноември и на 19 ноември, съм принуден да откажа повиквателната за националния отбор за контролната среща".

"Настоящият период е много важен за моята футболна кариера, също така периодът е важен и за клубния ми отбор, който се бори за постигане на целите си. Вярвам, че успешното преминаване през този период ще бъде от полза за мен като футболист, а също така и от полза за националния отбор".

"Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране относно отказа ми да се присъединя към националния отбор за контролната среща. Надявам се в бъдеще да бъда полезен на националния отбор на България", се казва в писмото на Домовчийски.