С гол на Валери Домовчийски Херта победи с 2:0 Гройтер Фюрт в дербито от деветия кръг на Втора Бундеслига. Мачът се игра пред 40 000 зрители на Олимпийския стадион в Берлин.

Лидерът в класирането Херта водеше преди срещата с една точка на Фюрт. През първата част домакините имаха известно игрово предимство, но като цяло срещаха трудности срещу добре групираната отбрана на противника.

В края на полувремето Херта натисна, а Домовчийски бе в центъра на събитията. На два пъти той изведе Рамос на стрелкова позиция, но последният не успа да вкара. В последната минута българският нападател можеше сам да открие резултата, но също пропусна.

Гройтер Фюрт се поотвори през втората част и мача стана интересен. В 68-ата минута техният вратар Грюн изби удар на Рафаел в гредата, а рикоширатала от Рамос топка излезе в аут.

В 76-ата минута дойде моментът на Домовчийски. След пробив на Кобиашвили Билисков не изчисти хубаво и Валери с левия крак прати топката в мрежата – 1:0 за Херта. Съпротивата на гостите бе сломена, в последната минута Рафаел оформи крайния резултат.

Това бе четвърти гол на Домовчийски в първенството от началото на сезона. Във всичките девет мача под ръководството на новия треньор Маркус Бабел той е титуляр.

С победата Херта дръпна с четири точки на върха на класирането.