Байерн победи с 3:1 Майнц като гост и се изкачи на второ място в Германия. Германският шампион показа добра игра и създаде много положения, повечето от които пропусна. В отбаран обаче нещата продължават да не стоят добре, а предстои мача с Интер в Шампионската лига.

Луис ван Гаал можеше да разчита на всичките си играчи, въпреки, че през седмицата Робен и Гомес имаха оплаквания. Тимошчук отново бе в центъра на защитата Пранич ляв бек, а , Луис Густаво партньор на Швайнщайгер в дефанзивната халфова линия.

През есента Майнц нанесе поражение на шампионите в Мюнхен, но статистиката им срещу Байерн е най-слаба в клубната история – шест загуби и 26 гола във вратата.

Байерн започна силно и веднага натика Майнц в тяхната половина. И в 9-ата минута поведе – Рибери центрира към Робен, който с глава продължи към непокрития Швайнщайгер и той, също с глава, откри резултата – 0:1.

Минута по-късно можеше да падне и втори гол, но Мюлер прати топката след хубав пробив на Робен в аут. В 21-ата минута той бе по-точен, но след рикошет топката мина на сантиметри от гредата за късмет на Майнц.

Домакините създадоха първото си положение чак в 27-ата минута, когато Шюрле пробва елегантно намери горния ъгъл на излезлия далеч пред голлинията вратар Томас Крафт, но за малко не успя.

Минути след това Шюрле удари истинска „тупалка” от пряк свободен удар, която Крафт с мъка боксира.

Тези положения обърнаха играта, Майнц на свой ред започнаха да се задържат по-дълго в половината на Байерн. В 41-ата минута Алаги отдясно намери Шюрле, който принуди Крафт отново да се разтяга, за да спаси преднината.

Две минути след това Бадщубер, който правеше поредния си безумно слаб мач, направи нова грешка, но все пак я поправи навреме, спирайки ... пак Шюрле.

На почивката Томас Крафт трябваше да бъде сменен, поради травма, на вратата на Байерн застана изпитаният боец Ханс-Йорг Бут. И шампионите отново натиснаха.

В 48-ата минута Швайншайгер с глава можеше да покачи, но вратарят на Майнц спаси отлично. Три минути след това Томас Мюлер бе по-точен и след асистенция на Робен с десния крак опъна мрежата – 0:2!

След още две минути Гомес можеше да реши всичко, но не уцели добре топката в решителния момент. В следващата атака Рибери принуди вратаря Мюлер да избива топката, предотвратявайки третия гол.

В 60-ата минута Гомус удари и гредата, а пропуските на Байерн станаха пекалено много.

Минути по-късно в игра се появи Тони Кроос, който отсъстваше от терена от декември. Той зае позицията си до Швайнщайгер, а Луис Густаво се върна в отбрана на мястото на сменения слаб Бадщубер. Ван Гаал пробва варианти за Милано.

Както и през първата част след щурма на Байерн Майнц се посъвзе и опита да покажа, че все пак участва в мача. Всичко обаче завърши в 77-ата минута, когато при контраатака Мюлер подаде отлично към Гомес, който само протегна крака си, за да вкара 18-тия си гол този сезон – 0:3!

Докрая ван Гаал пробва още една схема, като пусна Брено в защита и прати пак Луис Густаво по-напред. Точно Брено обаче не можа да запази топката при едно положение и Алаги от нищото намали. Но това бе и всичко в мача.

Байерн събра 42 точки, колкото има и Байер Леверкузен. Те обаче играят утре и могат да си върнат второто място. Засега обаче там е германският шампион – Байерн Мюнхен.

Майнц – Байерн 1:3

0:1 Швайнщайгер (9)

0:2 Мюлер (52)

0:3 Гомес (77)

1:3 Алаги (83)

Майнц: Х. Мюлер, Забавник, Новески, Кирххоф, Фукс, Полански (85-Фати), Рисе, Калигури (63-Сото), Шюрле, Алаги, Слискович (55-Холтби)

Байерн: Крафт (46-Бут), Лам, Тимошчук, Бадщубер (64-Кроос), Луис Густаво, Швайнщайгер, Пранич, Рибери, Мюлер (80-Брено), Робен, Гомес