Байерн Мюнхен постигна седма домакинска победа поред като разби с лекота  бездушните Хофенхайм с 4:0. Още до 15-ата минута шампионите вкараха два гола и стана ясно кой ще е победител.

Хофенхайм е единствения актуален член на Бундеслигата, който няма победа над Байерн в историята – два равни и вече четири загуби.

Луис ван Гаал можеше за девети път в последните 20 месеца да използва отначало Рибери и Робен. И още във втората минута Робен асистира на Марио Гомес, който откри резултата – 1:0 за Байерн

Шампионите се разиграха и след няколко добри атаки в 15-ата минута Томас Мюлер покачи на 2:0 – той стреля неочаквано вместо да подаде и изненада вратаря на Хофенхайм.

Последва спад в темпото на мача. Гостите застрашиха вратата на Крафт чак в 35-ата минута, но Тимошчук предотврати гола на Салихович. Три минута след това Швайнщайгер можеше да вкара пък трети гол, но Щарке спаси.

И през второто полувреме баварците доминираха. Първо Мюлер не можа да преодолее вратаря на Хофенхайм. Но в 63-ата минута Робен бе по-точен и направи резултата класически в традиционния си маниер.

Попадението бе истински шедьовър. Робен пое топката в средата на терена, направи впечатляващо соло сред петима противникови играчи и от позиция вляво прати топката в мрежата – 3:0!

Чак сега гостите опитаха да роиграят и по-напред, но без успех. За сметка на това в 81-ата минута от ъгъла на наказателното поле Робен внезапно изстреля топката с левия крак в горния ъгъл на вратата – фантастичен гол за 4:0.

С победата си Байерн се изкачи на трето място с 39 точки – три по-малко от втория Байер Леверкузен.

Байерн – Хофенхайм 4:0

1:0 Гомес (2)

2:0 Мюлер (15)

3:0 Робен (63)

4:0 Робен (81)

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Густаво, Пранич, Швайнщайгер, Робен (84-Алтънтоп), Мюлер, Рибери, Гомес

Хофенхайм: Щарке, Бек, Форза (46-Симунич), Компер, Ибертсбергер, Руди (20-Вайс), Алаба, Салихович, Вукчевич (77-Сигурдсон), Бабел, Ибишевич