С лекота Байерн победи Цюрих с 2:0 и почти си осигури участие в груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки пълното си превъзходство баварците вкараха само два гола, но не показаха кой знае какна игра.

Юп Хайнкес започна с най-добрите си футболисти, само Мюлер отстъпи мястото си на Тони Кроос. Байерн тръгна силно и още в 8-ата минута Робен центрира отлично отляво и с глава Швайнщайгер откри резултата – 1:0.

Няколко минути по-късно Лам можеше да увеличи, но останал сам срещу Леони позволи на вратаря да се намеси успешно. Байерн продължи да има превъзходство, но темпото не бе високо и полувремето затъна в посредственост.

Минутите минаваха и изведнъж в 36-ата минута Цюрих можеше да изравни. След фаул пред вратата Шермити бе оставен сам, но вместо да вкара той нескопосано прати топката в ръцете на Нойер, изпортвайки сигурен гол.

През втората част баварците засилиха оборотите. В съблекалнята е бил и президенът на клуба Ули Хьонес и това е постреснало играчите.

И те наложиха по-бързо темпо. Гомес направи пропуск, после Леони спаси последователно удари на Рибери и Лам, а в 64-ата минута и на Швайнщайгер.

Голът падна в 72-ата минута. И то какъв – Аржен Робен получи пас от Гомес и от ъгъла на наказателното поле с удар с левия крак прехвърли вратаря, пращайки топката в горния му десен ъгъл – 2:0.

Докрая Гомес пропусна още един гол, а Беда от Цюрих бе изгонен за втори жълт картон.

След този резултат за реванша остава само теоретичния шанс за Цюрих, но той е наистина само теория, която няма да има място в практиката и Байерн ще играе в Шампионската лига.

Байерн – Цюрих 2:0

1:0 Швайнщайгер (8)

2:0 Робен (72)

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Луис Густаво, Швайнщайгер, Робен, Кроос (57-Мюлер), Рибери, Гомес

Цюрих: Леони, Кох, Беда, Тейшейра, Родригес, Шьонбехлер (55-Никци), Егертер, Барметлер (67-Буф), Джурич, Мехмеди, Шермити (84-Дръмич)