Германия победи Нидерландия само с 1:0 в мач от Лига А и група 3 в Лигата на нациите.

Домакините тотално надиграха своя противник през първото полувреме на стадион „Алрианц Арена“ и още във втората минута Джейми Левелинг прати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради засада, доказана от VAR.

„Лалетата“ не успяха да нанесат нито един удар преди паузата, за сметка на осемте стрелби за Маншафта, от които половината бяха точни. Вратарят Барт Вербруген и защитата пред него обаче успяха да задържат двете нули на светлинното табло.

Момчетата на Роналд Куман имаха нужда от близо час, за да стигнат изобщо до първата си възможност в срещата, но защитникът Дензъл Дъмфрис би неточно с глава.

В 63-ата минута се случи логичното и един от най-добрите играчи на терена се разписа. 23-годишният Левелинг се оказа изключително находчив, защото се позиционира най-добре в наказателното поле и откри резултата.

Нидерландия беше на път да изравни в 77-ата минута при една втората си стрелба в мача (при цели 12 удара за германците към този момент), но гредата спаси вратаря Оливер Бауман и Бундестима при тупалката на Шави Симонс.

В заключителната част гостуващия отбор беше по-деен и стигна до първия си точен удар в двубоя чрез Дониел Мален, но Бауман не беше затруднен. Германците вече пазеха силите си и изковаха напълно заслужен успех с оглед доминантната си игра и статистиката (13:3 удара, от които 5:1 точни)

Така Германия се бетонира на върха с 10 точки и се класира на четвъртфиналите, докато Нидерландия (5 пункта) дели второто място с Унгария.