Интер постигна трета поредна победа като гост над Лацио в Серия "А", след като се наложи с 3:0 в последен мач от 10-ия кръг.

В големия герой за "нерадзурите" се превърна обичайният заподозрян Мауро Икарди. Аржентинският стрелец наниза два гола във вратата на "орлите", а един добави Марсело Брозович. По този начин "орлите" не успяха да вземат реванш за загубата с 2:3 в Рим през миналия сезон, която им коства място в Шампионска лига.

От своя страна миланци продължават да демонстрират отлична форма и постигнаха 6-и пореден успех в калчото. Чудесната серия им осигури 2-ро място с 22 точки, с колкото е и Наполи. Лидер е шампионът Ювентус с 28 т., а Лацио остава на 4-а позиция с 18 т.  


Симоне Индзаги заложи на 3-5-2. Като халф-бекове действаха Адам Марушич и Сенад Лулич. Атаката поведоха Фелипе Кайседо и Чиро Иммобиле. Милан Бадел пък зае мястото на контузения Лукас Лейва в средата на терена.

Голямата изненада в състава на гостите беше Жоао Марио. Набеденият през лятото за гонене португалец започна титуляр и по този начин записа първи игрови минути за новия сезон. Шиме Върсалко беше предпочетен пред Даниеле Д’Амброзио, а Матео Политано стартира вместо Антонио Кандрева.

Бившият защитник на Лацио Стефан де Врай логично остана на пейката за "нерадзурите". През миналия сезон холандецът носи екипа на "орлите" и направи дузпа в решаващия мач с Интер, който миланци спечелиха с 3:2 в Рим и изместиха столичани от място в Топ 4. По това време вече беше ясно, че бранителят преминава на "Джузепе Меаца".

Именно драмата от последния кръг на миналия сезон направи днешния сблъсък още по напечен и двата отбора не пестиха сили в началото. Първо Шиме Върсалко проби отдясно и намери непокрития Матиас Весино, който стреля от движение, но в аут. Домакините отговориха с няколко бързи атаки и неточен удар на Милан Бадей.

После Милан Шкринияр засече с глава, но право в ръцете на Томас Стракоша. Лацио отговори с извеждащ пас към Чиро Иммобиле, който се отскубваше очи в очи със Самир Ханданович. С прекрасна намеса в последния момент обаче Жоао Марио спря голмайстора на калчото от миналия сезон.

В средата на полувремето Иван Перишич стреля по земя в далечния ъгъл, но топката не попадна в целта. До този момент и двата отбора демонстрираха скоростни атаки, които се редуваха една след друга. Мачът продължи в същото темпо и в 28-ата минута Мауро Икарди откри резултата с 5-я си гол в Италия през кампанията.

Перишич овладя на гърди и продължи към Весино. Той с едно докосване намери аржентинеца на границата на вратарското поле, откъдето Икарди не сбърка, за да даде преднина на Интер – 1:0! По-късно Весино засече с глава центриране от фаул, след като се справи с Франческо Ачерби, но Стракоша изби. В 40-ата минута вратарят спаси нов изстрел на уругваеца.

Секунди след това обаче Марсело Брозович стреля от дистанция и удвои преднината на Интер! Малко след подновяването на играта Данило Каталди шутира от фаул от ъгъла на наказателното поле, но Ханданович изби. Лацио продължи да хвърля всички сили в атака, но така и не намираше пътя към гола.

В 67-ата минута Адам Марушич получи пас от Иммобиле и отправи мощен удар, но отново вратарят на Интер беше на мястото си и изби. И 180 секунди по-късно "нерадзурите" тотално убиха интригата. Борха Валеро намери Икарди, който овладя с десния крак и стреля с левия по земя в долния ъгъл, за да покачи на 3:0!

До края не падна нов гол и гостите спечелиха заслужено. 

Лацио – Интер 0:3

Голмайстори: 0:1 Икарди (28), 0:2 Брозович (41), 0:3 Икарди (70)

Лацио: Стракоша, Марушич, Ачерби, Фелипе, Раду (79-Бастос), Пароло, Бадел (34-Каталди), Лулич, Милинкович-Савич, Имобиле, Кайседо (69-Кореа)
Треньор: Симоне Индзаги

Интер: Ханданович, Върсалко, Миранда, Шкринияр, Асамоа, Весино (87-Галярдини), Брозович, Политано (88-Балде), Марио (57-Валеро), Перишич, Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Рим, ст.: "Олимпико"
Съдия: Масимилиано Ирати
Жълти картони: Иммобиле, Раду, Каталди (Лацио); Брозович, Асамоа, Шкринияр, Върсалко (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PxSLlbhe-IY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>