Милан пропусна идеална възможност да увеличи преднината си на върха, след като стигна само до равенство при гостуването си на Дженоа.

Двата тима се изправиха на "Луджи Ферарис" в двубой от 24-ия кръг на италианската Серия "А" и завършиха при реми 1:1.

Като цяло "Росонерите" бяха по-добрият отбор на терена, но късметът не стигна на момчетата на Макс Алегри да постигнат победата.

Гостите от Милано поведоха в резултата с гол на Пато в 29-ата минута, но домакините стигнаха до точката, благодарение на Флорес, който се разписа в края на първото полувреме.

След този мач Милан е лидер в класирането с актив от 49 точки. Toва е второто поредно равенство на "Росонерите", след като през миналия кръг тимът не успя да победи у дома Лацио. Вторият Наполи е само на три точки от гранда от Милано.



Първото полувреме започна равностойно, като и двата тима се опитваха да създадат напрежение пред противниковата врата.


Домакините от Генуа все пак обаче съумяха да създадат първото опасно положение в мача, след като новото попълнение на тима Антонио Флоро Флорес отправи силен удар от няколко метра в 6-ата минута, но топката рикошира в ръката на Неста.

В ситуацията обаче не бе отсъдена дузпа, въпреки че домакините протестираха, че трябва да има такава.

Минута по-късно друго ново попълнение на Дженоа - Юрай Кучка, засече топката от корнер. Кълбото обаче мина само на сантиметри от страничната греда и в крайна сметка излезе в аут.

В следващите няколко минути Милан натисна своя противник и в 9-ата минута Златан Ибрахимович опита удар, но неточен.

В 10-ата минута Робиньо и Пато направиха страхотна двойна комбинация и първият се опита да изненада Едуардо със силен удар от точката за изпълнение на дузпата.

Топката обаче мина встрани вратата на португалския страж на "Грифоните". В следващите минути двубоят вървеше равностойно. Домакините обаче показваха голямо желание за успех и в крайна сметка Кучка отправи много опасен удар от 25 метра, който мина само на сантиметри над горната греда на вратата, пазена от Абиати.

В 25-ата минута Доменико Кришито бе близо да си вкара автогол, след като  засече центриране на Пато към собствената си врата.

Италианският национал се опита да изпревари Златан Ибрахимович за въздушната топка и успя, но кълбото премина само на сантиметри от вратата на "Грифоните".

Четири минути по-късно "Росонерите" най-после откриха резултата. Ибра се възползва от грешка на Даинели и даде гениален пас към Пато в малкото наказателно поле, а бразилецът излезе сам срещу стража на домакините и мушна топката покрай него, за да даде преднина на Милан.


Две минути по-късно Робиньо центрира страхотно към Пато, който овладя топката и отправи много силен удар от няколко метра, но кълбото рикошира в противников футболист и излезе в корнер.

Постепенно домакините опитаха да окажат натиск над именития си противник и в 41-ата минута Антонио Флоро Флорес излезе на много добра стрелкова позиция и опита удар от дистанция. Изпълнението на бившия ас на Удинезе не бе никак лошо, но топката не влезе във вратата на Абиати.

Все пак обаче усилията на Дженоа бяха възнаградени и „Грифоните” стигнаха до изравнително попадение в 45-ата минута. След като Йепес се справи с Конко, топката се отби в Марк Ван Бомел и попадна във Флорес, който излезе очи в очи срещу Абиати и без проблеми го преодоля.

В крайна сметка с това попадение първото полувреме завърши и двата тима се оттеглиха на полувреме при равенство с по един гол.

Втората част започна сравнително спокойно и през първите 15-ина  минути пред двете врати не се създаде нищо опасно. Първият удар от началото на втората част бе дело на Дженаро Гатузо в 58-ата минута.

Ветеранът обстрелва Едуардо със силна тупалка от 15-16 метра, но изпълнението му бе неточно и в крайна сметка топката излезе в аут. В следващите минути гостите притиснаха здраво своя съперник и в 58-ата минута Златан Ибрахимович бе близо да даде аванс на „Росонерите”.

Шведът получи много хубав пас от Пато и опита късмета си с удар от малък ъгъл от 10-ина метра. Топката обаче не попадна в очертанията на вратата и излезе в аут.

След удара на Ибрахимович, на терена настана застой и битката се водеше предимно в средата на терена в следващите минути. В 67-ата минута гостите отправиха третия си удар от началото на второто полувреме.

Бранителят Даниеле Бонера стреля от 30 метра. Топката обаче профуча над вратата на Едуардо и в крайна сметка това стана поредният неуспешен опит на момчетата на Масимилиано Алегри да поведат отново в резултата.

Натискът на гостите започна да се увеличава и в 69-ата минута Касано центрира перфектно към Ибрахимович, който засече топката с глава, но стражът на домакините успя да я улови и да предотврати гол във вратата си.

Минута по-късно Марк Ван Бомел стреля от близо и бе на път да вкара първия си гол с фланелката на Милан. Едуардо обаче успя да парира удара му. В 72-ата минута опасността се пренесе пред вратата на гостите и Юрай Кучка отправи силна тупалка от 25 метар. Ударът му обаче бе париран от Абиати.

До края на срещата гостите натиснаха здраво Дженоа и в 82-ата минута Ибрахимович и Касано изпуснаха страхотни възможности да реализират.

Нови голове така и не паднаха и в крайна сметка двата тима завършиха при равенство 1:1.

ДЖЕНОА – МИЛАН 1:1
[0:1] Пато 29'
[1:1] Флорес 45'

ДЖЕНОА: Едуардо, Каладзе, Даинели, Кришито, Место, Кучка, Милането, Роси, Конко (91 - Рафиня), Флорес (70 – Палоски), Дестро (16 - Паласио)

МИЛАН: Абиати, Йепес, Силва, Бонера, Одо, Ван Бомел, Робиньо (63 – Касано), Фламини (75 - Емануелсон), Гатузо, Пато, Ибрахимович