С две асистенции на Луис Суарес Барселона успя да обърне Алмерия с 2:1 като гост в мач от 11-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Домакините изиграха много вдъхновен мач и заслужено откриха резултата през първото полувреме чрез Тиеви.

На почивката Луис Енрике пусна в игра започналите на пейката Суарес и Неймар и уругваецът асистира на бразилеца за изравнителния гол в 63-та минута. Десетина минути преди края Суарес изработи и победния гол, дело на Жорди Алба.

Също както цялостното представяне на Барса в този мач, Лео Меси бе неубедителен. Въпреки това той удари две греди, а веднъж и Суарес уцели рамката на вратата.



В 9-та минута Барса имаше много добра възможност да открие резултата. Меси получи подаване в наказателното поле и изпревари защитник за спорната топка, но вратарят се хвърли пред него и блокира удара. Аржентинецът овладя топката и опита да нанесе втори удар, но уцели тялото на защитник пред вратата.

Домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Марк Бартра срещу Азис в наказателното поле, но съдията замълча. След центриране от фаул пък малко не стигна на плонжиралият Трухийо да засече отблизо с глава в мрежата.

Алмерия беше по-активна в този момент и имаше за втори път претенции за дузпа за леко бутане във въздуха на Масчерано срещу Тиеви, но щеше да е пресилено да се отсъди нарушение за това. В средата на полувремето Тиеви финтира Масчерано в наказателното поле и отправи силен удар от малък ъгъл, но без да затрудни Браво.

Барса не стоеше добре на терена, но в 28-та минута като по чудо не вкара гол. Първо удар с глава на Ракитич бе спасен с невероятен плонж от Рубен. Атаката обаче продължи и Меси направи добавка с глава, но удари напречната греда.

И след като оцеля в този случай, Алмерия се възползва и откри резултата в 36-та минута. С дружни усилия защитата отне топката от оплелия се в индивидуална игра Меси и започна контраатака. Тиеви получи извеждащо подаване около центъра, показа по-висока скорост от Бартра, за да се откъсне сам срещу вратаря и с точен удар заби топката в мрежата.

На полувремето Луис Енрике потърси промяна, като пусна в игра Луис Суарес и Неймар на мястото на Педро и Мунир. Ситуацията на терена обаче не се промени много. Барса имаше известно териториално преимущество, но без да създава особени опасности пред вратата на съперника. Алмерия пък използваше разредените пространства и контраатакуваше много опасно чрез бързите Тиеви и Джонатан Зонго.

И нападателят от Буркина Фасо имаше отлична възможност при контраатака, при която надбяга Масчерано, но след това се поколеба да стреля с левия крак в наказателното поле и аржентинецът го застигна и неутрализира.

В 61-та минута гредата за втори път помогна на Алмерия. След центриране от корнер топката стигна до Луис Суарес на втората греда и той стреля зрелищно от въздуха, но тресна напречната греда.

Малко след това Неймар получи прехвърлящо центриране към втората греда, но стреля слабо с глава.

В 73-та минута Барса изравни резултата. Заслугата бе основно на Суарес, който при статична игра финтира рязко защитник в пеналта, поднесе встрани за Неймар и макар ударът му отблизо да рикошира в защитник, все пак влезе в мрежата.

Само три минути по-късно самият Суарес можеше да вкара втори гол, след като преодоля вратаря с диагонален удар от десетина метра, но топката мина на сантиметри от втората греда.

Барса бе натиснала съперника и в 79-та минута тресна трета греда в мача. Суарес пое топката с гръб към вратата и поднесе назад към Меси, който стреля с глава над вратаря, но топката удари напречната греда.

В 82-та минута каталунците стигнаха до решителния втори гол, като отново асистенцията бе на Суарес. Той получи топката отдясно на наказателното поле и вместо да потърси на сляпо включилите се по средата Меси и Неймар, копна зад купа от играчи, където непокритият Жорди Алба отблизо засече в мрежата.

В даденото от съдията допълнително време Меси пропусна чиста възможност. При контраатака двама защитници тръгнаха да покриват Суарес и Неймар и това позволи на аржентинеца да излезе на чиста позиция в наказателното поле, но сам срещу вратаря стреля в тялото му.

Алмерия - Барселона 1:2

1:0 Тиеви 36
1:1 Неймар 73
1:2 Алба 82


Алмерия:  Рубен, Наваро, Трухийо, Фран Велес, Дубарбиер, Верса, Азис, Томас (85 Уелингтон), Сориано (68 Хемед), Джонатан, Тиеви (77 Едгар)

Барселона: Браво, Адриано, Бартра, Масчерано, Алба, Бускетс (66 Шави), Рафиня, Ракитич, Педро (46 Неймар), Мунир (46 Суарес), Меси