Надателят на Интер Маями - Лионел Меси, ще напусне МЛС през 2025 г., за да завърши кариерата в родината си. Според El Nacional осемкратният носител на "Златната топка" планира да се завърне в Нюелс Олд Бойс след края на договора си с американския клуб.

Меси игра за тима от родния си град Росарио като юноша от 1994 до 2000 г., а след това нападателят многократно е заявявал, че завръщането в Нюелс Олд Бойс е една от целите му. Според Лионел тази стъпка ще бъде логичният завършек на успешната му кариера.

Аржентинецът спечели всички значими трофеи във футбола: Световното първенство в Катар и два пъти Копа Америка, Олимпийско злато, а на клубно ниво с Барселона вдигна четири пъти купата на Шампионската лига.

„Винаги съм мечтал да направя това, особено след като станах световен шампион. Искам да се наслаждавам на аржентинския футбол, като играя за Нюелс Олд Бойс, защото съм играл на това игрище като дете. Ще бъде страхотно да играя отново за тях“, каза Меси в интервю за Infobae през 2023 г.

През 2020 г. бившият президент на Аржентина Алберто Фернандес призова Меси, който в този момент беше на път да напусне Барселона, да се върне в родината си.

„Вие сте в сърцата на всички нас, но рискуваме никога да не ви видим да играете на наша земя. Зарадвай ни, като завършиш кариерата си в Нюелс Олд Бойс, това е твоят клуб“, обърна се политикът към футболиста.

В същото време феновете на клуба от Росарио организираха голям парад, за да убедят Лео да отлети у дома.

Меси играе за американския тим от миналото лято. Този сезон 37-годишният нападател записа 15 мача за Интер Маями, вкара 14 гола и направи 10 асистенции. Договорът с клуба е до 2025 г. и очевидно няма да бъде продължен.

Въпреки възрастта си, Лео продължава да бъде важна фигура на футболния терен и завръщането в родния клуб обещава да бъде емоционален край на кариерата му.

Символично е също, че преминавайки в Нюелс Олд Бойс, Меси ще следва пътя на Диего Марадона, който направи същото през 1993 г. В крайна сметка именно с легендарния аржентинец Лионел е сравняван през целия си живот.