Спортният директор на Барселона Андони Субисарета призова за спокойствие и също изрази увереност, че треньорът Луис Енрике ще постигне поставените цели. 

Двете поредни загуби в първенството и загубата на първото място в класирането породиха съмнения относно качествата на отбора, но бившият вратар остава хладнокръвен. 

„Не мисля, че има спад по отношение на играта. В началото на сезона нищо не се печели, а и в момента отборът продължава да се развива и да расте. Нужно е спокойствие за работа, но е ясно, че изискванията не се променят” заяви Субисарета при заминаването за Амстердам за мача с Аякс. 

„Ако се върнем назад във времето ще видим, че през последните 20 години всеки пък когато загубихме два мача поред започваше да се говори, че сме в криза и други подобни неща. Сега е същото и това просто е част от футбола” добави той. 

„Ние имаме абсолютно доверие в Луис Енрике и мога да кажа, че той се справя добре. В крайна сметка за този клуб е важно не само да печели, но и начина по който го прави. Сега имаме важен двубой с Аякс, който няма да е лесен, но ще се опитаме да приключим с негативната си поредица” изтъкна Субисарета, който не приема сравненията на настоящия Реал със знаменития тим на Пеп Гуардиола. 

„Не, не мисля, че те са подобни един на друг. Смятам обаче, че Реал е силен отбор, който използва отлично силните страни в играта си. Хората обичаме да правим сравнения, но според мен животът е по-богат ако градим неща за бъдещето” каза още той.