Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу потвърди, че ще се пусне на президентските избори през 2016 година, борейки се за пълен мандат.

51-годишният Бартомеу зае поста след абдикацията на предишния президент на "блаугранас" Сандро Росел, който си тръгна след серия от заплахи и скандал покрай трансфера на Неймар.

"Аз съм твърдо решен да завърша своя мандат, който изтича на 30 юни 2016 година и след това да се кандидатирам за поста на следващите избори", каза Бартомеу по време на събрание на клуба, цитиран в официалната страница на Барса в интернет.

"Имаше много критики към нас, които ние изслушахме и си взехме бележка. Искам да наблегна върху това, че ние почувствахме подкрепата на хиляди от нашите членове."

"Сезон 2013/14 беше един от най-трудните през последните години поради различни причини", продължи той, визирайки смъртта на бившия треньор Тито Виланова, санкцията от ФИФА за бъдещи трансфери и "тъмните" сделки на бившите президенти Лапорта и Росел.

"Дойде време да трансформираме Барса и да станем по-ефикасен клуб, който да бъде по-добре управляван и по-боеспособен. През лятото отборът беше подновен драстично под ръководството на Луис Енрике и Андони Субисарета, извършвайки общо 24 входящи и изходящи трансфера", добави Бартомеу.