Реал Мадрид е започнал да действа на трансферния пазар в стила на Барса, обяви легендата на каталунците Йохан Кройф. 

Холандецът коментира пред вестник „Ултима Ора” новите играчи в двата гранда и смята, че тези, които са привлечени от столичния тим са в стила на Барса. 

„На „Камп Ноу” винаги са харесвали много технични играчи, които сега бяха привлечени от Мадрид. Кроос е изключително силен футболист, който разпределя топката много добре. Хамес е страшно техничен и повишава още повече качеството в състава на Реал в средата на терена” заяви Кройф, след което се съсредоточи върху това, което прави Барса. 

„Те похарчиха твърде много пари, а това винаги носи някакви въпросителни и трябва да се види дали средствата са похарчени както трябва. Нормално е да има съмнения. В нападение те вече разполагат с Меси, Неймар и Суарес, но трябва да се види дали тримата могат да играят добре заедно, след като няма съмнение, че индивидуалните им качества са страхотни. В това отношение трябва да сме предпазливи при даването на прогнози” добави той. 

Относно новия треньор Луис Енрике: „Според мен, той иска да работи и да наложи своя стил и има качества да убеди играчите в своите идеи и философия. Освен това ще е необходимо да покаже здрава ръка при взимането на трудни решения, а и да реши кой да бъде титулярен вратар, след като в момента разполага с две опции за тази позиция”.