Новото попълнение на Барселона Томас Вермаелен изрази задоволството си от преминаването в испанския тим, след като вчера трансферът му бе потвърде официално. 

„За мен е мечта да бъда съотборник с някои от най-добрите футболисти в света, които без съмнение ще ме направят по-силен играч” заяви защитникът пред клубния телевизионен канал. 

„Много съм щастлив, че идвам в толкова силен тим. Свикнал  съм с напрежението, защото в Арсенал също се очакваше да печелим всеки един мач, така че зная за какво става въпрос. Тук също се иска винаги да се побеждава и то с добра игра” добави той. 

„Надявам се, че ще се адаптирам максимално бързо, но зная, че ще ми бъде трудно, тъй като идвам в нова страна с друг език, но вярвам, че всичко ще бъде наред” изтъкна още бранителят. 

Вермаелен е вторият белгиец, който ще носи екипа на Барса. Първият бе Фернан Гойваертс, който носи екипа на отбора в периода 1962-1965 и през последния си сезон в състава бе избран за най-добър чужденец в испанската лига. Интересно е, че той бе купен за едва 12 500 евро, докато сега Барса извади 19 милиона.