Барселона - Елче, мач от 18-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 17.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Пике, Масчерано, Пуйол, Бартра, Алба, Адриано, Монтоя
Полузащитници: Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто
Нападатели: Неймар, Алексис, Педро, Тейо

Извън групата: Алвеш
Наказан: Бускетс

Контузени: Ойер, Афелай, Куенка, Меси


ПРОГНОЗА: Барселона започва новата година с домакински мач срещу Елче. Каталунците подновяват надпреварата с подчертано добро настроение, заради добрите новини в лагера на тима.

Лео Меси е вече напълно възстановен и тренира на пълни обороти. Макар треньорът Херардо Мартино да предпочете да не рискува и да го остави извън групата, въпрос на време е лидерът на Барса да се завърне.

Друг един от основните играчи обаче отново е в отбора. След 6 седмици отсъствие Виктор Валдес е здрав и попадна в групата за мача. Спрямо последния мач в края на годината се завръщат още Шави и Неймар. За двубоя срещу Елче обаче е наказан Серхио Бускетс.

Гостите от своя страна ще са без титулярния си вратар Ману Ерера, докато Дамиан и Коро са наказани. Това е допълнителен проблем за наставника Фран Ескриба, чийто тим има само една победа в последните си 10 мача.

Барселона от своя страна е в забележителна серия от 23 поредни победи в първенството като домакин. Така е изключително трудно да се допусне, че точно Елче може да прекъсне тази серия.

Резултат: 3:0