В интересен мач Байер Леверкузен загуби от Виляреал с 2:3. Германците бяха по-добрия отбор, но с висок процент на успеваемост гостите вкараха три гола и си осигуриха благоприятен резултат за реванша.

Всъщност победата донесе Нилмар, който влезе в средата на второто полувреме и с две попадения, включително победното в последната минута, свърши отлична работа за Виляреал.

Михаел Балак пак не бе в състава на Байер. Халфът е в слаба форма, освен това влезе в остър конфликт с треньора, което Юп Хайнкес едва ли ще му прости. Между двамата настана ледена епоха.

Байер, които се намират в отлична форма, започнаха да газят испанците още с началото на мача. В 13-ата минута Дердьок излезе сам отдясно, но не можа да преодолее вратаря Лопес. Минути след това стражът с върха на пръстите изби пряк свободен удар на Ренато Аугусто.

Германците продължиха доминацията си и търсеха пролуки в гъсто подредената защита на Виляреал. Ренато Аугусто имаше нова силна изява след като размина четирима противници, но завършващият му удар бе париран.

Натискът на Байер даде резултат в 33-ата минута когато с мощен удар извън наказателното поле отляво Кадлец прати по диагонал топката в мрежата – 1:0.

Германците продължиха да нападат, но обратно на логиката получиха гол. Грешка в подреждането на централните защитници позволи на Роси да изравни в 41-ата минута.

На почивката треньорът на Байер Юп Ханкес пусна в игра и нападателя Щефан Кислинг.  Дълго време мачът нямаше остротата си от първата част, играеше се между наказателните полета.

В 68-ата минута Кислинг вкара хубав гол от воле, но съдията вече бе вдигнал основателно флага за засада. Това бе сигнал за всеобщо оживление.

Минута по-късно на терена се появи Нилмар, а след още една - отново при първата сносна атака на Виляреал – той изведе гостите напред след като финтира отлично двама бранители и преодоля Адлер – 1:2.

Байер обаче отвърна мигновено на удара – веднага след центъра многоходова акция завърши с гол на Кастро - 2:2 в 71-ата минута.

Мачът вървеше наравно, когато в добавеното време Нилмар бе изведен сам срещу Адлер и вкара победния гол - 2:3.