Първа победа в първенството от 1977 година насам постигна Санкт Паули над Хамбургер. Сензационно хамбургското дерби бе спечелено от по-малкия клуб с 1:0.

Мачът бе отложен преди десетина дни поради наводнен терен на стадиона на Хамбургер. Днес тревата беше в отлично състояние, „като килим”, както тривиално се изрази директорът на стадиона, но това не помогна на домакините.

Треньорът на Санкт Паули Холгер Станиславски пусна изненадващо на вратата дебютанта Плике, въпреки че Кеслер пази силно напоследък. Армин Фее нямаше никакви проблеми със състава.

Първото полувреме протече очаквано под натиска на домакините. Играчите на Хамбургер обаче стигаха само до създаването на множество стандартни положения, от които не произтичаше опасност за Плике. Голови положения липсваха.

Интересно стана малко преди почивката. Опасности възникнаха и пред двете врати.  Първо ван Нистелрой с глава стреля, но Плике спаси. А в последната минута Бартелс падна в наказателното поле след съприкосновение със защитника на Хамбургер Демел – съдията обаче спорно подмина положението.

След паузата домакините натиснаха, Зе Роберто и Матайсен бяха близо до откриване на резултата, но вратарят на Санкт Паули отрази ударите. Голът висеше на косъм.

И падна. Само че във вратата на Франк Рост. В 59-ата минута след корнер Бол продължи топката към Асамоа, който с глава взриви сектора със своите – 0:1 за Санкт Паули!

Малко след това голмайсторът напусна контузен, а играчите на Армин Фее изпаднаха в пълен шок и вече не можеха да сътворят и една смислена атака. Треньорът опита със смени да съживи играта, вкара Гереро на мястото на ван Нистелрой, но и това не помогна.

В 77-ата минута Санкт Паули дори можеше да вкара втори гол, но Франк Рост в последния момент спаси срещу Еберс.

Така въпреки 65% владеене на топката, 11 корнера и 19 удара по посока на вратата Хамбургер загуби от съседите си Санкт Паули с 0:1. Това не се бе случвало от 14 хамбургски дербита.

С победата си Санкт Паули се утвърди в средата на класирането с 28 точки. Хамбургер остава с 33 и е на четири точки от място за Лига Европа.