След дълга победна серия Борусия Дортмунд загуби с 1:0 гостуването на Айнтрахт. Победният гол за домакините падна в последните минути на мача, като малко по-рано победата можеше да отиде и при гостите.

Така след суперуспешния сезон отборът на Юрген Клоп завършва есента в минорно настроение. През седмицата отпадна от Лига Европа, сега загуби и последния си мач в Бундеслигата.

Първата част предложи малко емоции, гостите от Дортмунд изглеждаха уморени от гостуването на Севиля. В 30-ата минута Гекас можеше да открие за Айнтрахт, но Вайденфелер майсторски изби в корнер.

След почивката Кьолер отправи също опасен удар, давайки сигнал за повишаване на темпото. Първото-чисто положение за водача дойде в 63-ата минута, когато Кагава пробва да прехвърли вратаря на Айнтрахт, който обаче спаси.

Най-интересните минути се разиграха в края на срещата. В 86-ата минута Куба отдясно изведе Бариос сам на точката на дузпата, но нападателят направи страшен пропуск, пращайки топката в горната греда и оттам в аут. Победата бе проиграна.

В следващата минута ри контраатаката Гекас бе изведен сам срещу Вайденфелер и взриви стадиона – 1:0 и победа за Айнтрахт.

Така Борусия Дортмунд остава есенен шампион с 43 точки. Точка повече щеше да е абсолютен рекорд в Бундеслигата за първи полусезон.

Сега Байер Леверкузен и Байерн може да се приближат малко към желания връх.