Байерн спечели за първи път пет мача в групата в Шампионската лига. В първенството обаче отборът изостана почти фатално от първото място.

Франц Бекенбауер вижда основна причина за това състояние в треньора. И в постоянните въртележки, които Луис ван Гаал предприема.

„В центъра на отбраната непрекъснато се правят промени. Миналата година като дойде, ван Гаал преобърна всичко с главата наопаки през есенния полусезон. Сега пак прави същото. В момента нищо не пасва както трябва, прекалено се експериментира”, сериозен е Кайзерът пред телевизия Sat1.

Тази критика може и да не е много основателна, тъй като Байерн бе налегнат от множество контузии през полусезона и треньорът не можеше да разчита на редица титуляри.

Критика пожъна ван Гаал и от легендарния си предшественик на треньорския пост в Байерн – големият Отмар Хитцфелд. Заради позициите, на които слага някои играчи.

„Тимошчук не е достатъчно бърз да бъде централен защитник. Той трябва да си играе халф.”

„Швайнщайгер има огромни качества, но когато подготвя, не като изпълнител. На друг пост той е готов да бъде играч от световна класа.”

„Томас Мюлер има само три гола като крило. А той е опасен в центъра на атаката. Може би там би имал пет или шест гола вече”, анализира Хитцфелд.