Страшно поражение застигна Шалке. Отборът на Феликс Магат бе разгромен с унизителното 5:0 при гостуването на Кайзерслаутерн.

Това е най-тежката загуба в треньорската кариера на Феликс Магат. Преди девет години той загуби начело на Айнтрахт от Кьолн с 5:1.

Дни след убедителния триумф над Лион и класирането напред в Шампионската лига, Раул, Хунтелаар и компания бяха неузнаваемо слаби и потвърдиха думите на треньора си, че не са готови за борба на два фронта.

Оше в 8-ата минута врящият котел в Кайзерслаутерн избухна, когато Лакич непокрит с глава преодоля Мануел Нойер за 1:0. За капитана и вратар на гостите това бе 57-ми пълен мач поред в Бундеслигата – рекорд.

Но кошмарите за него предстояха. Още до почивката резултатът бе удвоен, точен бе Амедик в 39-ата минута.

След паузата играчите на Магат опитаха да натиснат, но в 56-ата минута получиха  нов гол, дело пак на Лакич. Позорът набра скорост в 76-ата минута, когато Метцелдер направи нескопосано дузпа и Иличевич увеличи резултата на 4:0.

Но това далеч не бе края. С него идваше и катастрофата. В 88-ата минута Дик центрира добре от дясното крило и преотстъпеният от Шалке Моравек издебна правилния момент с глава – 5:0!

След погрома, с отрицателна голова разлика Шалке остава малко над чертата за бараж в дъното на класирането с мизерните за 30-милионната селекция 13 точки след 14 кръга.