Централният защитник на Ювентус и Италия Леонардо Бонучи призна, че е забавно да се играе под ръководството на Антонио Конте.

Специалистът бе наставник на бранителя в торинския колос, но сега му е селекционер в националния тим, така че със сигурност на Бонучи му е малко странно. Той обаче бързо свиква с промяната.

"Макар да имаме малко време да се подготвим, ние трябва да изиграем два мача", обяви бранителят по време на снощната пресконференция в Осло.

Днес италианците гостуват именно на Норвегия, като "Скуадра Адзура" е абсолютен фаворит срещу скандинавците, макар да не е постигала победа като гост над тях от няколко десетилетия.

"С Конте тренираме в наистина силни ритми, като ние винаги знаем какво трябва да направим и как трябва да се движи топката. Това е забавно".

"Конте ни насочва какво трябва да правим. Именно това е тайната, благодарение на която той спечели толкова много с Ювентус. Ние се надяваме, че това ще се получи и в националния тим".

Бонучи бе запитан и как приема отсъствието на Джорджо Киелини с който е свикнал да играе.

"След тригодишно партньорство на терена с Джорджо мога да кажа, че съм изумен от него, но съм си партнирал добре и с Давиде Астори. С него сме си говорили много и това също ще помогне. Срещу Холандия бяхме страхотни в защитен план".

"Преди три дни започвахме да се запознаваме с отбора на Норвегия и изгледахме по телевизията мача им срещу англичаните. Те играят солидно в схема 4-5-1, което им позволява да използват най-доброто от атакуващите им футболисти", завърши той.