Бившият треньор на вратарите в Рома Роберто Негрисоло засипа с похвали Алисон Бекек. Според него бразилският национал струва повече от 50 млн. евро и е като Лео Меси за вратарите. Стражът на “вълците” е желан от Ливърпул и ПСЖ. 

“Дали Алисон струва 50 млн. евро? Не бъдете глупави, той струва много повече от това. Не смятам, че са много хората, които осъзнават кой е Алисон. Това момче е феноменално. Той е №1 на №1. Той е Лео Меси на вратарите, защото има същия манталитет като Меси. Той е вратар, който може да изгради своя собствена ера. 

Няма база за сравнения с Джанлуиджи Донарума, защото Алисон е невероятен. Когато го видях за първи път, той още не бе в плановете на Рома. Гледах го как играе за Бразилия и веднага ме впечатли. Поведението му на вратата ми напомня много на това на Дино Дзоф. Бих го сравнил още с Мишел Прюдом”, заяви Негрисоло и продължи с хвалбите. 

“Казах на Алисон, когато го видях на тренировъчната база, че е роден за тази работа. Той беше силен играч още тогава, но след това започна да ме впечатлява още повече. Изпитваше трудности да играе с топката, но сега съвсем не е така. 

Трябва да отдадем заслуженото на Марко Саворани, който сега е треньор на вратарите и който работеше за мен преди време. Саворани помогна много и на Войчех Шчесни. 

Познавам вратарите, това е моята работа и мога да ви уверя, че Алисон е бъдещето на следващите 10 години. Той вече е герой сред феновете и Рома трябва да го задържи”, допълни бившият треньор на вратарите на Рома.