Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети потвърди, че защитникът на Рома Джанлука Манчини ще замени наказания Рикардо Калафиори в осминафиналния сблъсъс срещу Швейцария на Евро 2024 в събота вечер.

"Манчини има подходящия опит в този случай и предпчотима да имам футболист, който играе предимно с десния крак на тази позиция", заяви Спалети.

Селекционерът на настоящия еврошампион каза, че единственото му съмнение за титулярните 11 е нападателят, като избира между Джанлука Скамака от Аталанта и футболиста на Дженоа Матео Ретеги.

"Скамака може да вкара гол във всеки един момент. Той притежава това качество и креативност, тези моменти на магия. Шегувах се, че го нарекох мързелив и това се заговори в медиите, но за да показва постоянно качеството си, той трябва винаги да е свързан с останалите си съотборници, а той изпитва трудности в това отношение. Когато погледнете статистиката, той покрива терена, но е важно да бъде в правилната позиция, за да получи топката, а той не винаги го прави", продължи Лучано Спалети.

"Рядко съм тренирал играч с толкова мощен удар. Това е съмнението, което имам за титулярните 11 утре, но и Скамака, и Ретеги ще допринесат за отбора. Важно е кой ще го направи от самото начало и кой ще влезе по-късно", обясни Спалети.

Тъй като предстои елиминационен двубой селекционерът на Италия бе попитан кой ще изпълнява, ако се стигне до дузпи.

"Изпълнителят ще бъде този, който може да се справи с емоционалното напрежение в този момент. Накарахме всички да ги тренират, но наистина не е идеално, ако вече мислим за това. Всички изпълнения влязоха по време на тренировка, но по време на мач знаете как нещо се променя. Ще направим всичко възможно, за да спечелим мача. Наясно сме, че имаме труден съперник", добави Спалети.

"След като преминахме през групата, която имахме, очаквам да видя отбора по-спокоен, защото не можете да правите изчисления при елиминации. Ще продължим напред само, ако спечелим, така че нека се концентрираме върху това", каза още старши треньорът на европейския шампион.