Германия - Бразилия, приятелски мач по футбол. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Германия: Лено, Боатенг, Гинтер, Кимих, Платенхардт, Гюндоган, Кроос, Щиндъл, Горецка, Сане, Вернер

Бразилия: Алисон, Силва, Миранда, Алвеш, Марсело, Каземиро, Паулиньо, Фернандиньо, Вилиан, Коутиньо, Жезус


Прогноза на Gol.bg:

Това е първи мач между най-успешните национални отбори на планетата след незабравимата "германска градушка", която опустоши цяла Бразилия през лятото на 2014 година. Тогава момчетата на Йоги Льов посрамиха Селесао, сразявайки го с невижданото 7:1 на полуфиналите на домашния мондиал.

През последните месеци обаче воденият от Тите състав извоюва статута си на един от най-добрите и стабилни национални отбори, който е видимо на по-високо ниво от селекцията на Сколари. Германците също вдигнаха нивото и днес преследват рекорден 23-и пореден мач без загуба.

Бразилия и Германия са рекордьори по брой мачове на световни финали. Германците са №1 със 106 двубоя, а техният съперник е на втора позиция със 104 срещи. Двете супер-сили са играли общо 22 пъти помежду си, като кариоките имат 12 победи, срещу пет успеха за Маншафта.

Емре Джан, Томас Мюлер и Месут Йозил се прибраха в своите клубове заради леки контузии. С лека травма е също така Марк-Андре тер Стеген и затова Бернд Лено и Кевин Трап ще си разделят по едно полувреме. Със сигурност като титуляри ще започнат Марвин Платенхардт и Илкай Гюндоган.

Бразилците имат впечатляваща мощ дори без голямата си звезда Неймар, като южноамериканците демонстрират впечатляващ бърз футбол. За разлика от мача преди четири години, този път кариоките ще играят доста по-освободено срещу експерименталния състав на Йоги. Затова ще заложим на приемливо и за двете страни равенство.


Резултат: Германия - Бразилия 1:1