Италианският шампион Ювентус продължава с наказателната си акция в Серия "А", след като в мач от 3-ия кръг смаза с 3:1 Сасуоло у дома.

Това беше най-малкото, с което гостите се разминаха, а всички голове паднаха през първото полувреме. 90-милионната покупка Гонсало Игуаин се отличи с две попадения и пропусна да запише и хеттрик, след като с глава нацели гредата. При добавката обаче друго ново попълнение – Миралем Пянич, се разписа. Гостите стигнаха до почетен гол в 33-ата минута чрез Лука Антей, който беше точен след корнер.

След почивката торинци значително намалиха темпото и допуснаха няколко опасности пред вратата си, но те не се оказаха фатални. Така "старата госпожа" има пълен актив от 9 точки, докато Сасуоло остава с 3 т.

Пипита пък за първи път започна титуляр в официален мач за Юве и показа отлично разбирателство с Пауло Дибала в предни позиции. Срещата беше дебют за Пянич, който до момента не бе играл заради контузия.


Гостите изненадващо можеха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Политано отправи истински снаряд в долния десен ъгъл, но Буфон показа класата си и изби. В ответната атака Юве поведе чрез Игуаин. Дибала проби през центъра, намери аржентинската звезда, който имаше време да обработи топката и да я прати неспасяемо в далечния ъгъл на Консили за 1:0!

Голът обаче не стресна Сасуоло и малко по-късно пред Матри се откри добра възможност да застраши противниковата врата, но изстрелът му попадна право в ръцете на Буфон. След десет минути игра "бианконерите" нанесоха втория си удар в мача. Кедира намери с глава Игуаин около точката за дузпата и звездата с прекрасен шут от воле вкара второто си попадение в мача за 2:0!

След четвърт час игра преднината на домакините можеше да набъбне още. Дибала проби, но вместо да стреля, реши да търси Пипита и топката беше избита в корнер. След неговото изпълнение Бонучи засече с глава в далечния ъгъл и милиметри го разделиха от първи гол за новия сезон.

В 27-ата минута кошмарът за Сасуоло стана пълен. Тогава Дибала беше изведен отлично, стигна до наказателното поле, където бранител го препънат. Съдиите решиха, че дузпа няма и оставиха играта да продължи. След това защитата на гостите за пореден път изчисти нескопосано, кълбото стигна до Лихтщайнер, който го качи на главата на Игуаин. Гредата обаче раздели стрелеца от първи хеттрик с "черно-белия" екип, но при добавката Пянич не сбърка и вкара за 3:0 за Юве!

След малко повече от половин час игра гостите намалиха изоставането си. При изпълнение на корнер Буфон увисна, Алекс Сандро прати топката в краката на Антей, който от непосредствена близост се разписа за 1:3. Второто полувреме започна с туповен изстрел на Кедира, който беше избит от Консили.

В 55-ата минута домакините можеха да вкарат нов гол, след като Дибала видя включването на Пянич и го изведе с чудесен пас, но вратарят спаси шута му. Топката стигна до Сандро, който отправи истински снаряд, преминал покрай целта. След час игра Дибала стреля почти от аутлинията, но Консили отново изби. В 68-ата минута и Лихтщайнер беше близо до гола, след като се озова на чиста позиция, но отново вратарят на Сасуоло се оказа последна преграда.

120 секунди по-късно интригата можеше да се върне. Политано проби отлично и намери Рагуса, който засече с едно докосване, но десният стълб спаси Буфон. При атаката обаче имаше и засада, която бе маркирана. По-късно Дънкан засече с глава, топката се отклони в ръката на Киелини, но съдиите не отсъдиха дузпа, тъй като тя беше плътно прибрана до тялото.

До края така и не падна гол, въпреки че Лихтщайнер изчисти от голлинията след удар на Политано, и мачът завърши 3:1 за Юве.

Ювентус – Сасуоло 3:1

Голмайстори:

2:0 Игуаин (5, 10)
3:0 Пянич (27)
3:1 Антей (33)

Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Бенатия, Сандро, Пянич, Лемина, Кедира (73-Ернанес), Лихтщайнер, Дибала (87-Пяца), Игуаин (69-Манджукич)
Треньор: Макс Алегри:

Сасуоло: Консили, Газола, Антей, Ачерби, Пелузо, Пелегрини (57-Йемело), Манянели, Дънкан, Политано, Матри (57-Мисироли), Рагуса (80-Ричи)
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Марко Ди Бело
Жълти картони: Бенатия (Ювентус); Газола (Сасуоло)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/I3watkYs2Rw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>