Калиду Кулибали вярва, че Наполи е заслужавал да спечели титлата на Италия и съжалява за резултатите от мачовете със Сасуоло, Милан и Киев. Южняците събраха актив от 91 точки, но титлата бе отново за Ювентус с 95 т.

„Трябваше да спечелим титлата и трябваше да победим отбори като Сасуоло, Милан и Киево. Въпреки че не е лесно да се измести Ювентус, ние ги подложихме под напрежение. Може би проблемът е психологически. Беше ми много трудно да гледам как Интер загуби у дома от Ювентус“, каза Кулибали.

„Когато Рафа Бенитес ме потърси за трансфер, не можех да повярвам. Помислих си, че е шега. След това президентът Аурелио Де Лаурентис поиска намаление на цената, защото бях с 10 см. по-нисък, отколкото пишеше в Интернет.

Първият урок на Бенитес бе безценен. Той ми посочи с чаши и вилици как трябва да се движи един защитник и как да изнася топката. За тези 15 минути научих страшно много. В началото пък Сари не ме прие добре. Исках да бъда продаден. След това от клуба се застъпиха за мен и започнах да играя постоянно, дори да бях много изморен.

Сари ми показа другият вид на футбола, някои тренировки бяха лудост, дори нямах противник срещу себе си“, каза още Кулибали.