Новакът в Серия А Венеция официално назначи Еузебио Ди Франческо за свой нов старши треньор. Бившият наставник на Фрозиноне и Рома Ди Франческо подписа двугодишен договор с Венеция, съобщиха Лагунарите в официално изявление в сряда.

"ФК Венеция обявява, че назначи Еузебио Ди Франческо за треньор на първия отбор. Ди Франческо подписа двугодишен договор до края на сезон 2025/26 г.", се казва в изявлението. "Роден в Пескара, Ди Франческо има зад гърба си богата футболна кариера, в която печели 13 участия и един гол с националния отбор на Италия, печели Скудетото с Рома и има общо 252 участия в Серия А и 96 участия в Серия Б".

Петдесет и пет годишен, Ди Франческо може да се похвали с промоции в Серия Б с Пескара и в Серия А със Сасуоло в треньорската си кариера, както и с историческо класиране в Лига Европа със Сасуоло през сезон 2015/16 и трето място с Рома през сезон 2017/18, като достига и до полуфинал в Шампионската лига.

През миналия сезон Фрозиноне на Ди Франческо изпадна в Серия Б, а бившият треньор на Венеция Паоло Ваноли, който спечели промоция за Серия А през 2023-24 г., напусна, за да поеме Торино.