Димитър Бербатов е футболистът с третата най-висока заплата в индийската Суперлига, съобщи сайтът на местния шампионат. Българският нападател, който играе за "Керала Бластърс", ще получи 358 942 щатски долара, ако изпълни докрай договора си с тима. Обърната в местната валута рупии, заплатата на българина е 22 милиона.

Рекордьорът по голове за националния отбор на България, който на 30 януари навърши 37 години, подписа с "Керала" през лятото, а ангажиментът му е само за настоящия сезон. Първоначално се смяташе, че той ще вземе близо 1 милион евро за трансфера си в Индия, но официалните данни показват, че сумата е много по-малка.

Все пак става въпрос само за твърдата заплата на Бербатов, като не е ясно какви са различните бонуси за изиграни мачове и вкарани голове.

№1 по заплата в Суперлигата е нападателят на "Бенгалуру" Мику. Венецуелецът получава 499 930 долара, а втори след него е Роби Кийн. Бившият съотборник на Бербатов в "Тотнъм" и настоящ капитан на ATK (доскоро "Атлетико де Колката") взима 400 хиляди долара, отбелязва вестник "Дневник".

Откакто отиде в Индия, българинът не се наслаждава на голям успех, след като претърпя две мускулни контузии. Бербатов има едва шест мача през този сезон и не е отбелязал нито един гол. Преди да подпише с индийския отбор, Бербатов беше без отбор една година, след като се раздели с гръцкия ПАОК през 2016 г.

Наскоро местните медии обявиха, че нападателят е пред раздяла с "Керала", за да може тимът да освободи място за друг чужденец. За момента обаче никой от клуба не е коментирал официално.