Съвсем логично ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри бяха избрани за капитани на двата отбора за предстоящия Мач на Звездите в НБА, след като получиха най-много гласове от феновете. 

Според новия формат тяхната роля сега ще бъде много по-значима, тъй като те ще определят отборите си, като избират от останалите играчи, независимо от коя конференция са, което ще премахне традиционното разделение на Изток и Запад. 

ЛеБрон получи най-много гласове от феновете на играта – 2 638 294, като имаше с над 100 000 повече от Янис Антетокумпо. На Къри пък изпревари съотборника си в Уориърс Кевин Дюрант, като събра 2 379 494 вота. 

Все пак фенове, играчи и медии определиха и останалите играчи от стартовите петици. На Изток това са Янис Антетокумпо от Милуоки, Джоел Ембийд от Филаделфия, Демар Дерозън от Торонто и Кайри Ървинг от Бостън. 

На Запад доверие получиха Джеймс Хардън от Хюстън, Кевин Дюрант от Голдън Стейт и кулите на Ню Орлийнс Антъни Дейвис и ДеМаркъс Къзънс. Треньорите ще определят резервите, след което ЛеБрон и Стеф ще определят отборите си, без да се съобразяват с принадлежността към конференциите. 

Така в състава на Джеймс могат да попаднат например Дюрант, Хардън и Дейвис, а в този на Къри да бъдат Ървинг и Ембийд. Окончателно тимовете ще са ясни другата седмица, като двубоят ще се проведе в Лос Анджелис на 18 февруари.