Както се очакваше един от най-сериозните свободни агенти в НБА – Пол Джордж се е договорил за 4-годишен контракт с Филаделфия, който ще му донесе 212 милиона долара. 

Последната година от договора – 2027-28, е опция на играча, но така или иначе при Сиксърс той се събира с Джоел Ембийд и Тайрис Макси в търсене на начин да се детронира шампиона Бостън. 

Джордж е провел специална среща в Лос Анджелис със собственика на Филаделфия – Джош Харис, президентът по баскетболните операции Дарил Моури и легендата Джулиъс Ървинг. 

Така той се завръща на Изток, където преминаха първите сезони от кариерата му, когато носеше доста успешно екипа на Индиана Пейсърс, а Филаделфия определено се цели сериозно в трона на Селтикс. 

Освен привличането на Джордж организацията ще задържи представилия се доста силно миналия сезон – Кели Убре с двугодишен договор за 16,3 милиона долара, привлече Андре Дръмънд като резервен център, а ще подобри и пейката си, взимайки ветерана Ерик Гордън, който за последно игра във Финикс. 

В последните години Сиксърс редовно играят в плейофите, но така и не могат да преминат втория кръг. Последният път, когато това се случи бе през 2001 и времената на Алан Айвърсън, когато за последно отборът игра и финал в Лигата, загубен с 1-4 от ЛА Лейкърс.