Барселона очаква да получи 300 млн. евро от договор за името на "Камп Ноу", съобщава "Марка". Според информацията клубът ще обяви в първите месеци на следващата година как ще се казва стадионът. В момента е голяма възможността името да получи американска или азиатска компания, допълва водещият мадридски спортен всекидневник.

Клубът вече представи плановете си за мащабна реконструкция на съоръжението и увеличаване на капацитета му до 105 хиляди места. Изчисленията през 2016 г. бяха, че тя ще струва около 650 милиона евро. Предвиждаше се ремонтът да започне през 2017 г. и да завърши за началото на сезон 2021-22, което не се осъществи.

Според медиите в Испания интерес към името на съоръжението е имала катарска компания. Първоначално от клуба оценяваха подобна сделка на 200 млн. евро, но впоследствие повишиха очакванията си на 250 милиона, за да се стигне до 300 милиона, припомня "Дневник".

Увеличаване на силата на марката Барселона е в основата на избора на САЩ за място на предсезонната подготовка това лято, пише "Марка", като се позовава на хора от ръководството на каталунците. Идеята за следващата година била отборът да играе в Китай или Япония.