Англия ще играе двубоите си от турнира Лигата на нациите с Италия и Унгария през юни на „Молиню“, домът на Уулвърхемптън от Висшата лига, съобщиха от Футболната асоциация (ФА).

Двубоят срещу италианците на 11 юни ще се изиграе при закрити врати като наказание за безредиците с публиката на „Уембли“ по време на финала на Евро 2020, когато „Скуадрата“ надви „Трите лъва“ след изпълнение на дузпи. Но привържениците ще могат да посетят срещата с Унгария три дни по-късно. Стадионът за последно прие мач на мъжкия национален отбор през 1956.

„Докато „Уембли“ е нашият дом, ние се наслаждаваме на това да сменяме обстановката, когато това е възможно, в частност в подготовката преди голям турнир. 2022 година обещава да бъде вълнуващо приключение за английските фенове и е страхотно, че един от най-известните футболни стадиони в страната ще бъде част от това“, коментира селекционерът на европейските вицешампиони Гарет Саутгейт.

Англия, която ще се изправи и срещу Германия в група А3 на Лигата на нациите, стартира кампанията си с гостуване на Унгария в Будапеща на 4 юни. Груповата фаза на надпреварата ще приключи през септември, като Мондиалът в Катар стартира два месеца по-късно. 

Снимка: БГНЕС