В Нюкасъл научиха лоши новини, след като се разбра, че голмайсторът на отбора Александър Исак ще отсъства по-дълго от предварително очакваното. 

Нападателят пропусна равенството срещу Манчестър Сити в събота, след като се разбра, че има счупен пръст на крака, получен в мача с Уулвърхемптън на 15 септември. 

Седмица по-късно Исак игра срещу Фулъм, но сега ще пропусне мача във вторник от „Карабао Къп“ срещу Уимбълдън, срещата с Евертън в събота, а вероятно няма да бъде готов и за мача срещу Брайтън на 19-и октомври, след паузата за международните мачове, като няма да играе и за Швеция. 

„Това е една от онези ситуации, в които въпросът е дали можем да контролираме болката и той би могъл да играе, както стана в продължение на 80 минути срещу Фулъм. В крайна сметка обаче преценихме, че му трябва почивка и ще видим как ще се възстанови“ заяви мениджърът Еди Хау. 

В негово отсъствие се очаква Антъни Гордън да остане като заместник на Исак, след като срещу Гражданите спечели дузпа, която сам вкара, за да донесе 1:1. Калъм Уилсън все още е контузен, а новото попълнение Уил Осула не е в игрови ритъм.