Тотнъм – Челси, мач от 2-ия кръг на Висшата лига, стадион „Уембли“, 18,00 часа, съдия Антъни Тейлър

Групата на Тотнъм: Лорис, Ворм, Трипиър, Алдервайрелд, Вертонген, Дейвид, Уокър-Питърс, Картър-Викърс, Уанияма, Дайър, Сисоко, Дембеле, Али, Ериксен, Уинкс, Сон, Кейн, Янсен

Контузени: Роуз, Ламела, Нкуду
Под въпрос: Трипиър

Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро, Рюдигер, Луиз, Алонсо, Аспиликуета, Кристенсен, Томори, Канте, Бакайоко, Уилиан, Моузес, Кенеди, Педро, Скот, Бога, Мората, Батшуай

Наказани: Кейхил, Фабрегас
Контузен: Азар
Под въпрос: Педро, Бакайоко
Отказващ да се върне в тима: Диего Коста

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза:

След отрезвяващата загуба на старта на сезона, шампионът Челси ще трябва да покаже, че случилото се срещу Бърнли е било случайност срещу подгласника си от миналата кампания – Тотнъм. 

Проблемите пред Антонио Конте не спират, тъй като Азар все още не е готов, а сега Гари Кейхил и Сеск Фабрегас са наказани. В емоционално отношение Сините бяха сериозно свалени на земята, така че ще бъде интересно как ще реагират. Алваро Мората обаче направи добър дебют, така че сега се очаква да стартира. 

Феновете на Тотнъм обаче не са напълно спокойни, тъй като мачът ще бъде на „Уембли“, където Шпорите имат само една победа и цели 7 поражения в последните си 9 мача, а сега ще домакинстват през цялата кампания на националния стадион. 

Мениджърът Маурисио Почетино очаквано опита да успокои обстановката като каза, че лош резултат за отбора му няма да се дължи на стадиона, а на представянето на тима, който при всички положения изглежда като фаворит. 

Статистиката остава на страната на Челси, който загуби само два пъти в последните 17 мача срещу Тотнъм, но един от случаите бе през миналия сезон, когато Деле Али вкара два гола за успеха с 2:0. 

Хари Кейн ще се надява да счупи  проклятието да не може да се разпише през август, а тимът му ще преследва клубен рекорд от 15 поредни победи у дома. Освен това отборът е без поражение в 13 поредни лондонски дербита като домакин, печелейки 9 от тях, като и сега изглежда с по-големи шансове да победи. 

Разбира се английският футбол е способен да поднесе много изненади, така че Челси не трябва да бъде отписван по никакъв начин. Тотнъм изглежда фаворит и има идеална възможност да задълбочи кризата при шампионите и да им осигури ранно изоставане, но дали пък Алваро Мората и компания няма да имат нещо напротив?

Резултат: Тотнъм – Челси 2:1