Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че отношенията му с колегата му начело на Арсенал Микел Артета остават добри, въпреки напрежението, породено при равенството 2:2 в двубой от Висшата лига.

Няколко футболисти на Сити изразиха раздразнението си от тактиката на Арсенал след сблъсъка в неделя.

Шампионите, водени от Гуардиола, имаха нужда от изравнителен гол в осмата минута на добавеното време, дело на Джон Стоунс, след като останалите с 10 човека "артилеристи" се бяха прибрали дълбоко в половината си през по-голяма част от второто полувреме на срещата на стадион "Етихад".

"Разбирам, че след като спечелихме четири поредни титли във Висшата лига и шест в последните седем години, съперниците няма да ни постилат червен килим във всеки мач, за да демонстрираме невероятен футбол и да играем както искаме. Никога не съм си го и помислял. Това е предизвикателство", коментира Пеп Гуардиола.

"Хората не ме разбират или не ми вярват, когато казвам, че съперниците могат да играят така, както те искат. От нас зависи да се справим с тях и да ги пречупим. С Микел си писахме съобщения след известно време и отношенията ни не се променят. Те решиха да играят по този начин, а това е повече от перфектно. Те бяха брилянтни. Става въпрос за нас и това как да ги пречупим, а ние се справихме добре. Казах на Микел, че те са се справили невероятно, но това не е мой проблем. Те знаят точно какво могат футболистите им и какво трябва да направят", каза още Гуардиола.

Снимка: БГНЕС