Испанският футбол може да бъде разтърсен от голям скандал, след като има подозрения, че футболисти на Райо Валекано са играли симулативно срещу Реал Сосиедад в миналия кръг. 

Мачът бе много важен за Пчеличките, които водят битка за оцеляване, но те го загубиха с 1:2, без да покажат сякаш голямо желание, а и след като противникът нямаше за какво да играе. В резултат в последния кръг трябва да победят вече изпадналия Леванте у дома и да се надяват, че другите мачове ще се развият благоприятно за тях, за да оцелеят. 

Увеличени залози в полза на Реал Сосиедад малко преди началото на сблъсъка са предизвикали първоначалните подозрения и това води до започване на разследване. 

„Наистина проучваме слух. Става дума за необичайно движение при залозите. Това обаче е традиционна практика в такива ситуации” заяви президентът на испанската лига Хавиер Тебас пред вестник „Ел Мундо”. 

Феновете на Райо били бесни на играчите за представянето им в Сан Себастиан и в резултат група от тях се появили в сряда на клубната база, за да поискат обяснение за представянето на отбора.