Реал Мадрид постигна третата си поредна победа в испанското първенство, след като надигра с 4:1 на “Бернабеу” Еспаньол. След нулево първо полувреме, в което тимът на Карло Анчелоти имаше пълно превъзходство, нещата през второто не потръгнаха добре за "Кралете". Тибо Куртоа си вкара автогол в 54-та минута.

Пет минути по-късно Дани Карвахал изравни резултата, а с голове на Родриго (75) и Винисиус (78) в рамките на три минути столичани свършиха своята работа. В 90-та минута Килиан Мбапе вкара дузпа в трети пореден мач в Ла Лига и оформи крайния резултат.

Така Реал вече има актив от 14 точки и е само на точка от лидера Барселона. Каталунците обаче утре имат тежко гостуване на Виляреал, който има 11. Еспаньол е на 13-та позиция със 7 пункта.

Карло Анчелоти изненадващо остави на резервната скамейка една от звездите си Винисиус Жуниор, но въпреки липсата на бразилеца столичани имаха пълно превъзходство през първото полувреме. Самият бразилец щеше да има решаваща роля за изхода на двубоя.

Още в третата минута Белингам стреля след подаване на Гюлер, но Жоан Гарсия спаси. В 11-та минута Арда Гюлер изведе на стрелкова позиция и Килиан Мбапе, който от малък ъгъл стреля в тялото на стража на гостите.

Реал продължи да атакъва масирано и в 14-та минута Гюлер също пробва късмета си, но ударът му от далечно разстояние не затрудни Гарсия. Малко след това вратарят на Еспаньол отрази удар и на Фран Гарсия. В 20-та минута Мбапе стреля от границата на наказателното поле, но отново не успя да преодолее стража на Еспаньол.

В края на първото полувреме гостите също имаха своите шансове, като Хави Пуадо опита да вкара от центъра, след като видя, че Тибо Куртоа не е на вратата си. Малко след това Пуадо стреля неточно вече от далеч по-добра позиция, а шут на Уалид Шедира беше блокиран.

Второто полувреме започна с опасен изстрел на Мбапе. В 47-та минута пък Еспаньол като по чудо не вкара след прекрасен далечен удар на Жофре Карерас, след който топката облиза страничната греда. Спасяванията на Гарсия продължиха след изстрели на Белингам и Феде Валверде.

Така се стигна до 54-та минута, когато Еспаньол поведе. Вездесъщият Жоан Гарсия намери с делчно подаване зад защитата на Реал Жофре Карерас, който влезе в наказателното поле и от почти нулев ъгъл опита с остър пас да намери свой съотборник. Топката обаче се отклони от крака на Тибо Куртоа и влезе в собствената му врата - 1:0 за Еспаньол.

Буквално секунди по-късно Карло Анчелоти пусна в игра Винисиус, който малко по-късно щеше да реши изхода на двубоя. Преди това Реал натисна сериозно и само 5 минути след инкасирания гол успя да изравни резултата.

Джуд Белингам се възползва от грешка в защитата на гостите и почти от аутлинията пробва нещо средно между подаване и шут. Жоан Гарсия не се намеси подобаващо и изпусна топката, а буквално на сантиметри от голлинията Дани Карвахал само я добута в мрежата.

Последваха още по-тежки минути за защитата на Еспаньол, в които Мбапе и Родриго пропуснаха от изгодни позиции.

В 75-та минута Винисиус проби по лявото крило у намери с прекрасно подаване с външел фалц Родриго на метри от вратата. Бразилецът се измъкна от защитниците на Еспаньол и с лекота реализира за 2:1.

След още три минути Винисиус сложи край на интригата. Мбапе се пребори в центъра за една топка и изведе Вини зад защитата на гостите. Бразилецът с техничен удар не остави шансове на вратаря на Еспаньол и вкара за 3:1.

В 88-та минута Ендрик едвам укроти топката около флагчето на корнера, след което се втурна към вратата. Младият бразилец не се отказа, въпреки че имаше нарушение срещу него и в крайна сметка падна в наказателното поле.

Реферът посочи бялата точка, а Килиан Мбапе вече се готвеше да изпълни дузпа. Французинът прати вратаря на Еспаньол в обратния ъгъл и се разписа от наказателен удар в трети пореден мач на Реал в първенството.

Реал Мадрид - Еспаньол 4:1

0:1 Тибо Куртоа 54’-автогол

1:1 Даниел Карвахал 59'

2:1 Родриго 75'

3:1 Винисиус 78’

4:1 Мбапе 88’-дузпа

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Чуамени, Милитао, Гарсия, Модрич, Валверде, Белингам (83 - Рюдигер), Гюлер (55 - Винисиус), Родриго (83 - Ендрик), Мбапе

Еспаньол: Гарсия, Ел Хилали, Кумбула, Кабрера, Ромеро, Крал, Лозано (67 -Герера), Карерас (76 - Кардона), Техеро (76 - Агуадо), Шедира (46 - Велис), Пуадо (80 - Мия)