Наставникът на Испания Висенте дел Боске нямаше как да бъде доволен след поражението от Словакия с 1:2 и въпреки че призна, че иберийците не са изиграли най-добрия си мач, са заслужавали повече от него. 

Те изостанаха в началото, след което изпитваха сериозни затруднения срещу добре подредената защита на домакините. Пако Алкасер все пак успя да изравни, макар и от много тънка засада, но последва втори гол за домакините, който им донесе успеха. 

«Наистина не съм очаквал този резултат. Вярно е, че не изиграхме най-добрия си мач, но все пак смятам, че заслужавахме най-малко равенство. Не мога да обвинявам своите играчи. Проявихме търпение, но не бяхме прецизни в предни позиции, а и вратарят им имаше страхотен ден» заяви специалистът. 

«Може би ни липсваше известна креативност, а и техните контри бяха смъртоносни. Диего Коста се стара много и нямам претенции към негвото представяне, защото то бе добро. В крайна сметка целия отбор имаше затруднения и на никого не е приятно да губи» добави Дел Боске, който отказа да обвинява Икер Касияс за първия гол на Словакия. 

«Преди това той отрази много опасно положение за тях. При попадението мисля, че топката промени неочаквано траекторията си и това го обърка. В крайна сметка такива неща се случват във футбола» каза още Дел Боске.