Спартак Плевен ще има обновен модерен стадион. Финансирането вече е осигурено. Toва обяви капитанът на Славия Галин Иванов, който промотира новината. Бившият национал изгледа на живо двубоя на Спартак с Миньор Перник, спечелен с 3:2, през изминалия уикенд.

„Поздравления за Бойко Борисов, Пламен Тачев и кмета на Плевен д-р Валентин Христов, благодарение на които градът ще има един хубав стадион“, написа Галин Иванов на Фейсбук профила си.

Той качи и видеопослание, на което показа сегашното състояние на славното съоръжение, което от година е в окаяно състояние.

„Дойдох в Плевен, за да наблюдавам мача между Спартак и Миньор Перник. Разбрах, че стадионът ще бъде модернизиран изцяло. Надявам се след две години, като е готов, отново да ме поканят, за да ви покажа как е станал“, сподели Галин.

В новия идеен проект е включен ремонт и на пистата за лека атлетика. Той ще се реализира на два етапа, като през първия ще се ремонтира игрището с пистата и сектора за официалните гости, а на втория – трибуните. Около 20 милиона лева ще струва цялата реконструкция.

Очаква се развитие и относно друг нов стадион в Северна България – този в Шумен, за когото също има проект.