Треньорът на Ботев Враца Тодор Янчев е под сериозната угроза преди паузата за националните отбори в началото на септември да остане без работа.

48-годишният наставник е сложен на дузпата от ръководството на клуба и при издънка днес срещу новака Септември София, присъдата му ще бъде официализирана и той ще се раздели с поста, твърди „Тема Спорт“.

Бившият капитан на ЦСКА стартира много лошо престоя си начело на врачани и от началото на сезона тимът му записа четири загуби в 4 двубоя, като головата разлика на отбора е ужасяваща – 3-11. Именно днес Ботев се изправя срещу съперник, който също не се намира в добро състояние от старта на кампанията и може да бъде победен, за да може разклатеното самочувствие леко да се стабилизира.

На стадион „Христо Ботев“ пристига новака Септември, който също е без спечелена точка и с три загуби от първите си 3 двубоя, като тимът на Николай Митов все още не е отбелязал попадение, а е инкасирал четири. Мачът под Околчица ще стартира в 19:00 часа.

Ботев Враца се спаси драматично от изпадане във Втора лига през миналия сезон. Тогава воденият от Христо Янев тим спечели решителния бараж с Марек след изпълнение на дузпи, а малко след триумфа треньорът напусна. На неговото място пристигна Тодор Янчев, но съвместната му работа с тима стартира кошмарно.

Врачани показват една основна слабост от началото на кампанията – не успяват да задържат високо ниво в по-продължителен период мачовете. Единствено при загубата с 0:4 от Левски бе ясно кой е по-добрият отбор на терена, въпреки че Ботев имаше и своите възможности.

В останалите срещи – загубите от Ботев Пд (1:3), Берое (1:2) и Черно море (1:2) тимът на Тодор Янчев или повеждаше, или изравняваше, но след това не успяваше да задържи нивото и допускаше още попадения, които им костваха точки.

Очаква се днес срещу Септември на разположение на треньора да бъде централния защитник Меси Биатумусока, който доскоро лекуваше травма.