Ландо Норис очаквано не бе никак щастлив след Гран При на САЩ и критикува тактиката на Макс Верстапен по време битката помежду им в Остин. 

Пилотът на Макларън се опитваше да изпревари световния шампион в продължение на 7-8 обиколки и бе по-бързият от двамата, но съперникът му се защитаваше безкомпромисно. 

4 тура преди края Норис опита нова атака от външната страна, но бе избутан извън пистата от Макс, който също излезе от нея. Ландо остана пред съперника си, но в последния тур получи наказание от 5 секунди и в крайна сметка приключи 4-и. 

„Той е изпреварен, след като излиза от пистата, така че не знам какво трябва да направя. Защитава се напускайки очертанията и сам изпреварва извън границите. Той просто излезе извън пистата и така също получи предимство. Не аз обаче създавам правилата“ заяви Норис, който изостава на 57 точки от съперника си в битката за титлата. 

„Да, Макс се защитава здраво, бори се и двамата направихме отлична битка, така че не искам да се оплаквам. Правилата са си правила и това е положението“ добави пилотът на Макларън.