Макс Верстапен се размина само с предупреждение, след като бе разследан за изпреварване при виртуална кола за сигурност след катастрофата между Серхио Перес и Карлос Сайнц. 

Въпреки че всичко се случи след края на състезанието, в което нидерландецът завърши 5-и, той помаха за поздрав на Ландо Норис и Джордж Ръсел, които завършиха пред него, като ги изпревари и това доведе до привикването му за обяснение. 

В крайна сметка Макс се размина с предупреждение, след като обяснението бе, че режимът на виртуалния сефтикар продължава да важи и пилотите трябва да бъдат внимателни, защото не е ясно дали на пистата няма да излязат помощни или медицински екипи. 

Иначе Верстапен не бе никак доволен, но все пак прие философски случилото се. „В крайна сметка не загубихме много точки в един много лош уикенд. Това е единственото позитивно. Следващият път трябва да сме много по-добри“ отчете той. 

„Беше много трудно състезание, след като последните промени, които направихме, не дадоха нужния резултат. Видя се, че Чеко е много по-бърз. Опитахме нещо, което просто не проработи. Разбира се, че не съм доволен, но понякога опитваш да промениш нещо след квалификацията и този път не получихме очаквания резултат“ добави още Макс.