Във Формула 1 свободните места за догодина остана с още едно по-малко, след като Хаас потвърди, че Оливер Беърман ще кара за тях. Засега не е ясно кой ще бъде негов съотборник. 

19-годишният британски талант е подписал договор поне за 2 години с отбора, след като през пролетта впечатли в Гран При на Саудитска Арабия с колата на Ферари, когато замести Карлос Сайнц. 

Новината не е особено изненадваща, след като от американския тим разкриха още преди старта на сезона, че той ще кара в 6 свободни тренировки за тях, третата от които е утре на „Силвърстоун”. 

„Трудно ми е да опиша с думи това, което чувствам. Да мога да кажа, че ще бъда пилот във Формула 1 за Хаас е нещо, което ме прави невероятно горд. Аз съм един от малкото, които успяват да постигнат това, за което мечтаят като деца и това е невероятно” заяви Беърман. 

Той е част от академията на Ферари от 2021, като през тази година е резервен пилот на Скудерията, а освен това се състезава и във Формула 2, където обаче е едва 14-и в класирането само с 28 точки. Миналия уикенд той спечели в Австрия първата си победа за сезона.