Люис Хамилтън опита да се пошегува доста неуместно след победата си в квалификацията в Австралия и може би разкри истинските си чувства към Себастиан Фетел. 

Британецът направи впечатляваща последва обиколка, за да си осигури първото място за утрешния старт, като завърщи с над половин секунда аванс пред пилотите на Ферари. 

„Използвах същия режим, както във втората фаза, не разполагам с друг бутон и режиз за празнуване“ обясни Хамилтън, след което Фетел го попита: „А какво направи всъщност?“. 

Последва отговор: „Очаквах да направя добра обиколка, за да изтрия усмивката от лицето ти“. Хамилтън добави впоследствие, че се е пошегувал, но на Себ не му беше много весело и така може би свали за малко маската си и показа чувствата си към германеца, с когото на няколко пъти се сблъскаха миналата година, като най-известният инцидент бе в Баку. 

„Много съм доволен от последната обиколка. Винаги се стремя да бъда перфектен и това бе най-доброто, което можех да направя в това отношение. Изненадан съм, че Ферари са толкова бързи“ добави Хамилтън. 

Фетел пък добави: „Не знам откъде намери това време. Сигурно не се бе събудил. Като цяло обаче съм доволен от представянето си. Близо сме до първото място, така че всичко е наред. В последните години темпото ни в състезанията ни поставя още по-близо до Мерцедес, така че дано и сега да бъде така“.