Може би най-добрият дизайнер на автомобили във Формула 1 – Ейдриън Нюи разкри, че на три пъти е бил близо до преминаване във Ферари, но така и отиването му в Скудерията не се е осъществило. 

59-годишният инженер бе в основата на доминацията на Уилямс в първата половина от 90-те години на миналия век, когато тимът спечели 5 титли, след това качи на върха и Макларън, а от 2006-а работи в Ред Бул, като между 2010 и 2013 Себастиан Фетел спечели 4 титли с неговия автомобил. 

Нюи обаче така и не е работил в най-успешния тим в историята, макар че на няколко пъти италианците са направили сериозни опити да го привлекат. 

„На три пъти бях близо. Първо, още когато бях в Индикар, те искаха да направят кола за тези серии и получих оферта да стана главен дизайнер на проекта, но прецених, че не е правилния момент, така че отхвърлих предложението“ разкри Нюи. 

„След това Жан Тод ме потърси през 1996-а и интересът им бе много сериозен. По онова време можех да остана в Уилямс или да отида в Макларън, но тъй като имах младо семейство решението ми бе да остана да работя в Англия. След това, когато бях в Ред Бул и те имаха проблеми отново имах възможност. Предложението бе невероятно атрактивно и не спах доста нощи. В крайна сметка обаче реших, че няма да е честно да оставя Ред Бул и отказах, макар и да бе много трудно решение“ добави той.